Over mij

Vivian van Dijck

Ik ben Vivian, 26 jaar oud en ik woon in Gouda. Vanaf jongs af aan ben ik al helemaal gek op dieren. Ik ben opgegroeid met katten. Honden en paarden zijn bij mij ook favoriet.

Vanaf mijn 18de ben ik begonnen als vrijwilliger bij Dierenopvangcentrum Gouda. Ik wilde graag meehelpen om deze dieren een fijne tijd te geven tijdens hun verblijf in het asiel. Na mijn middelbare school was de keuze dan ook snel gemaakt om een MBO opleiding te volgen over dieren. Deze heb ik verkort in twee jaar kunnen halen via het Groenhort College in Barneveld. In deze twee jaar heb ik ook een aantal vakken van de opleiding voor dierenartsassistent gevolgd en veel ervaring opgedaan met verschillende diersoorten. Ik heb stage gelopen bij een fokker van Zwitserse Witte herders en Oudduitse herders. Deze leefden daar in een roedel. Tijdens deze stage ben ik veel te weten gekomen over het gedrag van honden onderling en hoe om te gaan met een roedel honden.

Na mijn opleiding ben ik aan het werk gegaan bij Dierenopvangcentrum Gouda. Hier zorgde ik voor de verzorging, training, welzijn en herplaatsing van zowel honden als katten. In deze tijd heb ik veel geleerd en ervaring opgedaan met verschillende hondenrassen (van chihuahua tot Boerboel), verschillende kattenrassen, verschillend probleemgedrag bij honden, hoe om te gaan met schuwe katten en medicatie toedienen in verschillende vormen.  Niet alleen heb ik veel geleerd over probleemgedrag ( o.a. uitvallen naar mens/dier/voorwerp, trekken aan de lijn, opspringen, in de lijn happen etc.) bij honden, maar ook hoe wij met training ervoor kunnen zorgen dat de hond zijn gedrag veranderd. Zo wordt het leven voor de hond een stuk fijner. Dit altijd op een positieve methode maar wel consequent. Bij elke hond kan er een andere oorzaak zijn die ervoor zorgt dat de hond bepaald gedrag laat zien. Hierom heb ik, naast praktijkervaring, veel cursussen, trainingen en lezingen gevolgd om ervoor te zorgen dat ik nog meer inzicht en kennis heb gekregen over verschillende trainingstechnieken. Zo kan ik meer honden beter begrijpen en daardoor ook helpen.

Ik ben ook een tijd werkzaam geweest bij dierenspeciaalzaak Brokken &zo XXL en bij een diervoeder met verschillende merken hondenbrokken. Hier heb ik veel geleerd over verschillende soorten voeding en ook andere artikelen die je nodig hebt voor de verzorging en training van jouw huisdier. 

Deze werkervaringen hebben ervoor gezorgd dat ik in 2021 de stap heb gezet om een dierenoppas te beginnen. Het welzijn van de dieren staat bij mij altijd op nummer 1! Je kan bij mij terecht voor het uitlaten van jouw hond door individuele - of groepswandelingen en het passen op jouw kat aan huis. Ook kan ik jou begeleiden bij het adopteren van een herplaatser, het kopen van een pup of kitten of passend voedingsadvies geven voor jouw dier. Ik ben nu bezig om de opleiding tot kynologisch instructeur te behalen. Volgend jaar volgt hier meer over.

Mijn dieren

 
Bij mijn ouders ben ik opgegroeid met katten. In 2010 was het dan eindelijk zo ver en kreeg ik mijn eigen eerste kat! Zij heet Loena en is een Red Tabby Maine Coon. Loena heb ik vanaf kitten af aan. Zij is ook de inspiratie geweest voor de naam van mijn dierenoppas. In de laatste jaren toen ik nog bij mijn ouders woonde kwam mijn grootste wens in vervulling en dat was een hond. Deze hond heet Noor en is een Zwitserse Witte herder teef. Zij komt als pup bij de fokker vandaan waar ik stage heb gelopen. Noor en Loena zijn bij mijn ouders gebleven omdat zij niet mee konden toen ik op mijzelf ging wonen. Toen ik wel zelf voldoende tijd en financiële middelen had voor huisdieren waren Loena en Noor zo gewend bij mijn ouders dat ik nu zelf een eigen hond, genaamd Loetje, en twee katten, genaamd Muffin en Shadow, in huis heb. Lees meer over Loetje, Muffin en Shadow onder hun foto's.

Loetje

Loetje

Loetje is een Labrador van 11 jaar oud. Wij hebben haar drie jaar geleden geadopteerd uit het dierenasiel. Loetje is met tientalle andere honden in beslag genomen bij een broodfokker. Hier heeft zij moeten leven als fokteef. Loetje heeft heel lang moeten wennen aan het leven bij ons. Alles wat van zelfsprekend was voor haar zeker niet het geval. Inmiddels is ze helemaal gewend aan haar nieuwe leven en hopen wij haar zo nog een mooie laatste tijd te geven.

Muffin en Shadow

Muffin & Shadow

 Shadow (foto links) heeft mijn vriend al vanaf kitten af aan. Muffin (foto rechts) is 4 jaar geleden bij ons komen wonen, omdat ze helaas niet meer bij haar vorige eigenaar kon blijven. Beide katten hebben in het begin erg aan elkaar moeten wennen, maar zoals je kan zien zijn ze nu erg blij met elkaar!

Opleidingen en relevante cursussen/lezingen

 • Opleiding Dierverzorger (met een aantal vakken paraveterinair) bij Groenhorst College (nu Aeres MBO)
 • Hondentraining module 1: Gedrag en Leerprincipes bij Dierenbescherming
 • Workshop EHBO voor honden bij PawFive
 • Agressie, angst en stress bij honden bij Dierenbescherming
 • Training welzijnassesment dierenasielen bij Davalon
 • Training hoe ga je om met een hond in het asiel bij Claudia Boy
 • Cursus KGA kattengedrag asiel special bij Marcellina Stolting
 • Cursus deskundig voedingsadviseur hond bij Lotte's Logica
 • Lezing vuurwerkangst bij honden bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren
 • Workshop Hondentaal Martin Gaus Hondenschool
 • Lezing kalmerende signalen bij comité dierennoodhulp
 • Lezing BAT bij Monique Bladder
 • BAT Pakket: Stop je uitvallende hond, Overleef de wandeling en dominantie? bij Monique Bladder
 • Lezing ontdek waarom jouw hond soms wel en soms niet uitvalt bij Monique Bladder 
 • Cursus erfelijkheidsleer & fokken van honden bij Cursuscentrum Dierverzorging (Nu Aares MBO)